keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Tässäpä loistava ohje kebablihan valmistamiseen kotona

Tässä loistava ohje kebablihan valmistamiseen kotona ja valmis tuote on hyvää ellei parempaa kuin turkkilaisten liikkeessä, ei muuta kuin uuni lämpiämään.

Ohje 800 grammalle, tulee tosi hyvää!

800g naudan jauhelihaa
20ml aromisuolaa
15ml mustapippuria
1tl cayennepippuria
1tl juustokuminaa
1tl paprikaa
1tl oregano
1rkl sokeria
3rkl perunajauhoja

(Ps. jos et satu löytämään kaikkia mausteita maustehyllystä niin aromisuola ja mustapippuri ovat ne tärkeimmät mutta parhaimman tuloksen saat käyttämällä kaikkia listan mausteita.)

Vatkaa taikinasauvoilla jauhelihaa ainakin 10-15min, sekoita samalla mausteet ja perunajauho tilkkaan vettä ja kaada sekaan ja jatka sekoitusta, muotoile massasta kaksi parinkymmenen sentin pötköä ja kääri massa folion sisään tiiviisti.

Tee folioon reikiä alle, että rasva pääee valumaan pois ja laita uuniin alimmaiseksi pelti jossa on vettä pohjalla niin rasva valuu siihen paistoritilältä.

Laita valmistuvat kebabkääröt uuniin paistoritilän päälle.

Paista 3½h 100-110C.

Paiston jälkeen annan kebabin vähän jäähtyä ja ota likaiset foliot pois ja pistä kebabit pakkaseen. < HUOM TÄRKEÄÄ.

Kebabin jäädyttäminen on tärkeää, että saat seuraavana päivänä vuoltua esim juustohöylällä ihanan ohuvia viipaleita.

Seuraavana päivä kun on herkuttelun aika niin ota pötkö sulamaan jääkaappiin tunniksi/pariksi. Kebabin ei pidä sulaa kokonaan vaan niin, että vähän pinta pehmenee ja saat vuoltua siivuja juustohyölällä tai kebableikkurilla jos sellaisen satut omistamaan. Mutta olen todennut juustohöylän sopivan tähän hommaan mainiosti.

Leikkaa juustohöylällä siivuja hieman sulaneesta kebabista ja lämmitä suikaleet uunissa/mikrossa ennen tarjoilua.




Kuva 1. Kebab-suikaleista ja jäädytetystä pötköstä. Tämän jälkeen suikaleet lämmitetään mikrossa/uunissa jolloin saavat myös kauniin ruskean värin.




Kuva 2. Lohkoperunoista saat yhtä hyviä kuin pikaruokapaikoissa kun paistat ne rasvakeittimessä.




Kuva 3. Valmis ateria, kastike vain puuttuu.




Kuva 4. Kastikkeena on Lindahlsin turkkilaista jogurttia, johon on sekoitettu tilkka vettä laimentamaan sitä ja mausteeksi hieman valkosipulijauhetta/sokeria/suolaa.



Nam!




Hakusanat: kebabresepti kebab kebabkastike resepti ohje