Ohje 800 grammalle, tulee tosi hyvää!
800g naudan jauhelihaa
20ml aromisuolaa
15ml mustapippuria
1tl cayennepippuria
1tl juustokuminaa
1tl paprikaa
1tl oregano
1rkl sokeria
3rkl perunajauhoja
(Ps. jos et satu löytämään kaikkia mausteita maustehyllystä niin aromisuola ja mustapippuri ovat ne tärkeimmät mutta parhaimman tuloksen saat käyttämällä kaikkia listan mausteita.)
Vatkaa taikinasauvoilla jauhelihaa ainakin 10-15min, sekoita samalla mausteet ja perunajauho tilkkaan vettä ja kaada sekaan ja jatka sekoitusta, muotoile massasta kaksi parinkymmenen sentin pötköä ja kääri massa folion sisään tiiviisti.
Tee folioon reikiä alle, että rasva pääee valumaan pois ja laita uuniin alimmaiseksi pelti jossa on vettä pohjalla niin rasva valuu siihen paistoritilältä.
Laita valmistuvat kebabkääröt uuniin paistoritilän päälle.
Paista 3½h 100-110C.
Paiston jälkeen annan kebabin vähän jäähtyä ja ota likaiset foliot pois ja pistä kebabit pakkaseen. < HUOM TÄRKEÄÄ.
Kebabin jäädyttäminen on tärkeää, että saat seuraavana päivänä vuoltua esim juustohöylällä ihanan ohuvia viipaleita.
Seuraavana päivä kun on herkuttelun aika niin ota pötkö sulamaan jääkaappiin tunniksi/pariksi. Kebabin ei pidä sulaa kokonaan vaan niin, että vähän pinta pehmenee ja saat vuoltua siivuja juustohyölällä tai kebableikkurilla jos sellaisen satut omistamaan. Mutta olen todennut juustohöylän sopivan tähän hommaan mainiosti.
Leikkaa juustohöylällä siivuja hieman sulaneesta kebabista ja lämmitä suikaleet uunissa/mikrossa ennen tarjoilua.

Kuva 1. Kebab-suikaleista ja jäädytetystä pötköstä. Tämän jälkeen suikaleet lämmitetään mikrossa/uunissa jolloin saavat myös kauniin ruskean värin.

Kuva 2. Lohkoperunoista saat yhtä hyviä kuin pikaruokapaikoissa kun paistat ne rasvakeittimessä.

Kuva 3. Valmis ateria, kastike vain puuttuu.

Kuva 4. Kastikkeena on Lindahlsin turkkilaista jogurttia, johon on sekoitettu tilkka vettä laimentamaan sitä ja mausteeksi hieman valkosipulijauhetta/sokeria/suolaa.
Nam!
Hakusanat: kebabresepti kebab kebabkastike resepti ohje
17 kommenttia:
Mahtava resepti, kiitos paljon ohjeesta!
Vielä kun kehittelisit sellaisen samanlaisen punaisen kastikkeen.. Itsekin olen tuon ohjeen mukaan tehnyt (vähän vähemmän pistin mausteita) ja hyvää tuli. Ei kyllä se köntti kerennyt pakkaseen asti =)
Tosi hyvää shittii. Korvasin cayannepippurin chilijauheella sekä jätin poies pernajauhon että juustokuminan kö ei kaapista moisia löytyny. Viiskauttaviis.
Kiitos reseptistä! Kebabista tulee erinomaista näin. Itse modifioin reseptiä hiukan, jotta tuon ikävän pitkän pakastamisvaiheen voisi jättää väliin.
Lisäsin sitkaaksi tietämääni kanan paistijauhelihaa joukkoon. Lihaa oli yhteensä 800g nautapaistia ja 400g kanapaistia.
Lopputuloksena oli loistava kebab, joka oli leikattavissa juustohöylällä heti lihan uunista otettaessa. Ja hyvää oli, kuten aina tällä reseptillä!
Kiitos ohjeesta. Tuolla on hitusen lisää keskustelua tästä sinun ohjeestasi
http://www.muskleforum.com/showthread.php?754-Kebab&p=103183&viewfull=1#post103183
Tein tuolla reseptillä.Mausteista oli mukana vain aromisuola,mustapippuri,cayenne pippuri ja paprika tarkasti nuilla mitoilla.Tuli niin tulista ja väkevää,että syömättä jäi.En kokeile enää.
joo ihan shieet c kokenut kebab expertti
no ei nyt trollasin vaa :D:D iha bueno c hermanni :D:D
AivaN huikea resepti.Olen nyt tehnyt tällä kaksi kertaa 1 krt 800g ja 2krt 1200g ja ihana maku.voittaa jopa jotkut pikaruokalatkin. Kiitos :) 5/5
Nyt on pötköt pakkasessa ja huomenna tuomio! :)
Mustapippuria oli omaan makuuni aivan liikaa (Käytin tosin jauhetta, en tiesdä olisiko sillä vaikutusta?) ehkä n. puolet ohjeen määrästä riittäisi. cayennepippurin ja juustokuminan jätin pois mutta laitoin sipulijauhetta. Pidin pötkylöitä hetken pihalla pakkasessa, jotta jäähtyivät mutta muuten mielestäni jääkaappi riittää. Huomenna sitten pita-leivän ja kastikkeiden tekoon! :) Kiitos ohjeesta! :)
aromisuola on perseestä
mustapippuria omaan makuun ihan liikaa, itsellä oli rouhetta. ehkä puolet tai 2/3 riittäisi. muita mausteita voisi laittaa ehkä vähän enemmän, paitsi chilia. täytyy tehtä toinen pötkylä, kun tuo eka on syöty ja kokeilla vähän eri maisteilla.
Elekee hyvät immeiset käyttäkö aromisuolaa! Kannattaa joskus lukaista kyseisen aineen sisällysluettelo: pelkkiä lisäaineita ja suolaa. Eiköhän rehellinen suola tai sitten soijakastike ajan saman asian...
Tässä minun reseptini Kebabille:
800g naudan jauhelihaa
400g lampaan jauhelihaa
15ml mustapippuria (murskattua)
2tl chilipippuria
2tl juustokuminaa
2tl paprikaa
2tl oregano
2rkl sokeria
Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, niin kauan että taikina on kunnolla sitkostunut. Tee taikinasta rulla ja kiedo folio tiukasti ympärille. Anna maustua jääkaapissa n. 1 tunti. Laita uuniin matalalla lämmöllä n. 125 astetta. anna olla uunissa 5 tuntia. ota uunista ja anna jäähtyä noin 15 minuuttia. leikkaa mieleisiä siivuja ja nauti hyvän kastikkeen kanssa!
Uudestaan koska suola unohtui listasta :)
800g naudan jauhelihaa
400g lampaan jauhelihaa
15ml mustapippuria (murskattua)
22g suolaa
2tl chilipippuria
2tl juustokuminaa
2tl paprikaa
2tl oregano
2rkl sokeria
Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, niin kauan että taikina on kunnolla sitkostunut. Tee taikinasta rulla ja kiedo folio tiukasti ympärille. Anna maustua jääkaapissa n. 1 tunti. Laita uuniin matalalla lämmöllä n. 125 astetta. anna olla uunissa 5 tuntia. ota uunista ja anna jäähtyä noin 15 minuuttia. leikkaa mieleisiä siivuja ja nauti hyvän kastikkeen kanssa!
Ohjeeni:
Kaada voi munan päälle
Vatkaa
Lähetä kommentti